Wednesday, July 11, 2012

Att gå över gränsen

SvD Brännpunkt publicerar idag en artikel från en bitter stockholmare som vägrar tro att Malmö kunde få Eurovision på ärlig väg. Det ser han som så osannolikt att artikeln avslutas med långa insinuationer om att Percy Nilsson och Hugo Stenbeck mutat till sig finalen från SvT. Naturligtvis finns inga belägg. Det är personangrepp och det är lågt.

Hur tänker SvD när de publicerar mutanklagelser på sin opinionssida utan att det backas upp av någon fakta?

Utöver det dryper artikeln av låga angrepp. Malmös erfarenhet av att hålla internationella arrangemang exemplifieras med att vara först med "squash i glasbur". Kanske hade värdskapet för handbolls-vm varit en mer ärlig jämförelse. Och arenan, som i storlek är att jämföra med Globen, omskrivs som "den typ tjugonde största". Berglund frågar också i hur många vinklar man kan filma Turning Torso, som om det inte fanns något annat av värde i staden (den där bron till exempel). För de som aldrig varit utanför tullarna kanske det är roligt.

De som faktiskt är intresserade av fakta, till exempel varför Friends Arenas storlek passar melodifestivalen men inte Eurovision, kan läsa SvT:s egen motivering här. De som vill ha tjuvnyp från bittra stockholmare och ogrundade mutanklagelser kan läsa SvD.

No comments:

Post a Comment